Kata-Strófa

természeti csapások, ipari katasztrófák, ámokfutás, tömeghisztéria, áldozatok, emberek, életek

Facebook

Friss topikok

Ajánlott linkek

katasztrófák, és ami utána történik

2011.03.22. 00:00 egykata

Gyöngyöspata fogalom lett

Címkék: cigány jobbik konfliktus

Ma, 2011. márciusában Magyarországon megtörténhet az, hogy egy szélsőséges csoport felvonul egy településen, és két héten keresztül riogatja éjt nappallá téve a lakosokat. Azokat a lakosokat, akiknek a szociális helyzetük végett fát kell lopniuk, hogy fűteni tudjanak, ételt kell lopniuk, hogy legyen mit enniük. Hm, bűnöző emberekről beszélünk itt, vagy cigányokról, akiket ez a társadalom 600 éve nem képes befogadni és egyenlő esélyeket teremteni a számukra?

Emlékszem, remek húzás volt a felsőzsolcai árvíz utáni élelemosztáskor is, amikor a jobbik kivonult a helyszínre, és mirelit csirkét osztott, de csak a fehérnépnek. Politikailag nagyon korrekt húzás volt. Devecserből is alig várom a hasonló híreket.

Ami Gyöngyöspatán történik, az nem természeti, nem is ipari, hanem "társadalmi katasztrófa". Amit ezek a fekete ruhás emberek hátrahagytak, az egy rakás megfélemlített család, és traumatizált gyerek. A gyerek pedig tovább viszi a gyűlöletet, amit ezek keltenek, és a helyzet tovább súlyosbodik. Mert kinek van kedve beilleszkedni egy olyan társadalomba, ahol eleve bántanak és kirekesztenek a származásod miatt? Minek engedném a gyerekemet iskolába, ha engem ott rossz élmények, hátrányos megkülönböztetések értek? A cigányokban azt a kevés, már meglévő motivációt is sikerül kiölni az integrálódásra ezekkel a remek húzásokkal, ami végre az utóbbi évtizedben megalapozott egy integrációs folyamatot.

http://gyongyospatasolidarity.wordpress.com/

 

 

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://katastrofa.blog.hu/api/trackback/id/tr762760903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János - FEKETE 2011.03.24. 15:10:44

SZÍNEK– Szorítsatok már helyet nekem is, mit hisztek, hol vagytok? Keményebb ez a lábazat, mint tegnap, mit csináltak vele? Aj, nézzétek már, ki riszál ott? Na, hol a tuti ilyen hidegben? Bizony, egy jó, meleg nunában! – Vegyél vissza, nem ...

Trackback: Orbán Gyöngyöspatáról 2011.03.22. 16:38:01

A miniszterelnök szerint Gyöngyöspatán csak azért nem lett nagyobb baj, mert a rendőrség elvégezte a feladatát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása